Skip to content

Reparaties

Leerreparatie

Leer is een prachtig natuurproduct. Toch gaat men met dit pure materiaal nu anders om dan jaren geleden. Tegenwoordig is het gebruikte leer door diverse factoren wat fragieler. Dit komt door de veranderde procedés bij het looien en bereiden, en door het niet meer toepassen van chemische middelen in de verf. Hierdoor komt het sneller voor dat de verflaag van een leren bankstel beschadigt. Doordat de verflaag op het leren bankstel niet als een ‘pantser’ werkt, kunnen scherpe voorwerpen zoals riemen, sieraden en jeans het leer gemakkelijk beschadigen. Ook honden – en kattenpootjes veroorzaken krassen op uw leren bankstel. Tijd om uw bankstel te repareren.

Wij verzorgen vrijwel elke reparatie van lederen meubels zoals: kale naden, krassen, scheurtjes, een beschadigde toplaag en andere slijtage. Door jarenlange ervaring kunnen wij uw leren bankstel repareren zodat beschadigingen nagenoeg onzichtbaar zijn. Ook kunnen wij een nieuw stuk leer innaaien.

Een andere specialiteit van ons is het schoonmaken van lederen meubels, zodat ze daarna weer een tijdlang netjes en hygiënisch meegaan. Wij hebben jarenlang ervaring in het opknappen van lederen meubels en we repareren uw spullen met passie voor het vak.

Wij gebruiken topproducten voor het onderhoud van lederen meubels, namelijk de producten van Fenice. Fenice is een topfabrikant van leerverf en leeronderhoudsproducten uit Italië. De reparatie van uw leren bankstel is zo in extra goede handen bij ons. Wij kunnen bijvoorbeeld met Fenice uw leren bankstel verven, waardoor krassen op uw leren bankstel verdwijnen. Met goede producten lederen meubels verven is essentieel om ze lange tijd als nieuw eruit te laten zien.

Previous
Next
Previous
Next

Open naden

Door slijtage laten naden van de bank uiteindelijk los. Voor het repareren van open naden bent u bij ons aan het goede adres. Bij u thuis kunnen wij open naden van een bank repareren, alsook sierstiksels. Stiksels van de bank repareren doen wij in de meeste gevallen handmatig. Wanneer een naad meer dan 20 cm loszit, herstellen wij deze machinaal op onze werkplaats.

Ons advies is om bij losse naden niet te aarzelen contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij op tijd de stiknaad van de bank repareren. Hoe kleiner de open naad, hoe lager de kosten voor u zijn. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij zeer degelijk het stiksel van een leren bank repareren. Wacht niet te lang met de naden van een bank maken en neem contact op met ons.

Zitcomfort

Uw bankstel zit niet lekker, of u zit al een tijdje niet meer comfortabel in uw fauteuil. Soms krijgt u zelfs rugpijn van een avondje zitten. Misschien gebruikt u al extra kussens voor een beetje bankstel zitcomfort. Dit hoeft niet nodig te zijn. U kunt de rugleuningen of zittingen van uw bank door ons laten verstevigen. Dit doen wij door aanspannen van de singelbanden, toevoegen van verstevigingsmateriaal, of we geven extra ondersteuning door het aanbrengen van singelbanden of nosag veren. Wij komen bij u thuis om uw bankstel te verstevigen. Na enkele uren kunt u weer heerlijk zitten op een als nieuwe bank, stoel of fauteuil die nog jaren mee kan.

Previous
Next
Previous
Next

Bij kraken, instabiliteit of gebroken frame

Als uw bank kraakt of wiebelt, is er een lat in de bank gebroken. Het kan ook zijn dat er een veer is gebroken in uw bank. Voor ons is een bankstelreparatie of een fauteuil repareren geen probleem. Wij herstellen bij u thuis alle schade aan uw bankstel of stoel.

Door het losmaken van het “onderdoek” kunnen wij de bank inwendig inspecteren en de schade aan het bankstel herstellen. Daarna sluiten wij het onderdoek weer.

Veren in het bankstel repareren of andere schade aan uw bankstel verhelpen: wij hebben hier veel ervaring mee. Heeft u een bankstelreparatie nodig? Bel of mail ons en wij helpen u graag.

Plooivorming

Door gebruik wordt het leer of de stof in de loop der tijd wat ruimer en losser. Hierdoor ontstaan er plooien in uw bankstel. Er kunnen plooien in een leren bankstel ontstaan, maar ook het plooien van een stoffen bank komt voor. Tevens wordt de vulling, meestal polyether of koudschuim, wat zachter. Ook dit zachter worden van de vulling zorgt (bij zowel stof als leer) voor plooivorming. Dit komt bij de meeste banken en stoelen voor.

Als plooivorming hinderlijk wordt, is het bankstel opnieuw vullen of het kussen vullen van het bankstel de oplossing. We kunnen ook de bekleding weer strakker zetten. Plooien in uw leren bank of in een ander meubel zijn uitstekend verholpen na opnieuw vullen of het strakker zetten van de bekleding.

Wij werken in heel Zeeland en ook in Zuid-Holland en Noord-Brabant, of het nu gaat om een leren bankstel vullen, een stoffen bankstel opvullen, de zitting van de bank opvullen of een stoelzitting opvullen.

Previous
Next